Stormschade

In ons land is een storm niet ongebruikelijk. De storm kan veel schade veroorzaken aan uw woning, maar ook aan schutting en hekwerken. Verzekeraars kunnen een vergoeding bieden in dit geval, de moeite waard dus om dit van tevoren eens uit te zoeken!


Wat kunt u doen bij stormschade

Om mee te beginnen is het belangrijk om de situatie veilig te stellen en een opname te maken van de schade. Uw verzekeraar zal om bewijs materiaal vragen. Foto’s kunnen daarom een uitkomst bieden. Noteer daarbij ook de datum en het tijdstip. Meteorologisch is pas sprake van storm bij windkracht 9, dan is er volgens het KNMI dus pas officieel een storm. Echter, wanneer verzekeraars praten over storm, dan gaat het om windkracht 7 of hoger. Check en noteer dan ook de informatie van de KNMI.


Welke vergoeding komt u voor in aanmerking bij stormschade?

De vergoeding hangt van diverse factoren af. Bijvoorbeeld van de polisvoorwaarden van uw opstalverzekering, de eigendom situatie (indien u buren heeft, bent u gezamenlijk eigenaar van de schutting, mits deze op de erfscheiding staat), de grote van de schade en vaak is er sprake van een eigen risico.  Naast een vergoeding in geld, kan het voorkomen dat uw verzekeraar een vergoeding van stormschade in natura aanbiedt. Het is daarom zeker de moeite waard om bij uw verzekeraar te informeren.


Offerte voor vergoeding stormschade schutting

Uw verzekeraar kan vragen om een offerte om de grote van de schade vast te stellen. Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Wij helpen u graag! U kunt door middel van onderstaand formulier een offerte aanvragen.